Degivrare

Acces usor si siguranta in timpul sezonului rece

Sistemele de degivrare ale zonelor exterioare precum rampe auto, alei si/sau zone de acoperis reduc riscul de producere a accidentelor sau a pagubelor materiale.

In Romania, datorita climei, temperaturile in timpul iernii pot fi foarte scazute iar depunerile de gheata si zapada pot fi consistente ceea ce amplifica riscurile de accidentare pentru persoane sau de producere a pagubelor, de exemplu pentru cladiri, vehicule, utilaje etc. 

Chiar daca ninsoarea este de scurta durata putem avea caderi masive de zapada si temperaturi scazute care pot bloca sau ingreuna accesul zile intregi si pot duce la situatii periculoase si pagube.

De exemplu, zonele de acoperis sunt vulnerabile la caderile de zapada deoarece pot suferi stricaciuni. Jgheaburile sau burlanele sunt primele care cedeaza sub greutatea zapezii sau a turturilor formati fiind costisitoare schimbarea acestora dar punand si in pericol viata celor care circula pe sub acestea. In acelasi fel acumularile de zapada pot aluneca de pe acoperis si pot accidenta serios trecatorii. Mai mult, daca zapada sau gheata de pe acoperis, jgheaburi si burlane nu este inlaturata aceasta se poate infiltra in peretii cladirii provocand mai multe probleme si generand costuri de reparatie.

Pentru zonele de sol caderile de zapada pot bloca accesul si pot cauza accidentari serioase celor care circula. Fie ca este vorba de rampe auto sau alei pietonale acestea necesita protectie la inghet in conditii de iarna pentru a asigura accesul si un nivel normal de siguranta a persoanelor si vehiculelor.

Instalarea sistemului de degivrare si protectie la inghet reprezinta o investitie pentru a va asigura o solutie automatizata, sigura si eficienta la problemele cauzate de temperaturile joase. In plus, sistemul este flexibil deoarece deasupra cablurilor incalzitoare putem folosi o gama larga de materiale, cum ar fi: beton, asfalt, placi ceramice, gazon etc.

Zonele pe care le puteti proteja alegand sistemul de degivrare sunt multiple: acoperis, jgheaburi si burlane, drumuri, cai de rulare auto, rampe, parcari, pasaje, poduri, alei, zone pietonale, trepte exterioare si oriunde siguranta si accesul usor sunt necesare.

Sistemul de degivrare propus de Helix este unul electric cu o durabilitate si eficienta sporita si dovedita in timp. Acesta consta in elemente incalzitoare precum cabluri sau covorase pentru degivrare, accesorii de montaj si elemente de control precum termostate si senzorii aferenti.

Cablurile, respectiv covorasele de incalzire va sunt oferite intr-o gama completa pentru protectia oricarei zone exterioare fiind usor de instalat pe acestea. Din punct de vedere al controlului sistemului va oferim automatizari complete si eficiente astfel incat functionarea este una automata adaptata la conditiile de temperatura si umiditate de afara.

Click pe imaginile de mai jos pentru mai multe informatii despre fiecare aplicatie a sistemului de degivrare de la HELIX!

instalare degivrare

Degivrare rampa auto

Degivrare jgheaburi

Degivrare jgheaburi

Degivrare acoperisuri

Degivrare acoperisuri