Protectia la inghet a pardoselilor si fundatiilor din camerele frigorifice

Perioadele lungi de temperatura scazuta pot duce la inghetarea fundatiilor cladirilor. Inghetul produce deformarea pardoselilor si pagube. Din fericire, inghetul acestor zone poate fi prevenit prin instalarea unui sistem de incalzire pentru protectia la inghet a pardoselilor.

In functie de temperatura din interiorul camerei frigorifice si de grosimea si calitatea izolatiei termice, puterea sistemului de incalzire electrica in pardoseala variaza intre 15 si 30 W/mp.

Puterea cablului de incalzire utilizat in astfel de aplicatii nu poate depasi puterea de 10W/ml, iar distanta dintre trecerile de cablu nu poate fi mai mare de 500 mm.

Instalarea sistemului pentru protectia la inghet a pardoselilor

Cablurile de incalzire Helix vor fi instalate sub stratul de izolatie termica a pardoseli pentru a opri propagarea inghetului.

Cablurile de incalzire vor fi instalate:

  • direct in beton
  • intr-un strat de nisip deasupra stratului de nisip

incalzirea pardoselilor din camerele de minusDaca se realizeaza instalarea in stratul de beton este important ca rosturile de dilatare sa nu intersecteze trecerile de cablu incalzitor. Numarul de cabluri de incalzire trebuie sa fie identic cu numarul de zone create de rosturile de dilatatie.

Pentru siguranta este recomandata instalarea a doua sisteme de incalzire paralele (primar si stand-by).

Sistemele de incalzire electrica pentru protectia la inghet a pardoselilor si fundatiilor furnizate de Helix se bazeaza pe:

Cabluri de incalzire cu puterea mai mica de 10W/ml pot fi fabricate si comandate pentru comenzi speciale.

Pentru o solutie completa de incalzire pentru protectia la inghet a pardoselilor contactati acum un specialist Helix!