Eficienta incalzire electrica in pardoseala

Ce eficienta are sistemul de incalzire electrica in pardoseala?

Incalzirea electrica are eficienta de ~100%, ceea ce inseamna ca aproape toata energia electrica este convertita in caldura.

Sistem incalzire in pardoseala

Sistem incalzire in pardoseala

Controlul zonal inseamna economie

Incalzirea in pardoseala poate fi controlata individual pe fiecare camera in functie de specificul acesteia.

De exemplu, temperatura ambientala recomandata pentru sufragerie sau living este diferita de cea pentru dormitor sau baie. Daca pentru living se recomanda 22°C pentru dormitor sunt necesare 18-20°C, iar pentru baie 23-24°C – bineinteles aceste valori sunt orientative deoarece fiecare persoana are propriul nivel de confort termic.

Termostatele Helix controleaza temperatura ambientala foarte exact prin corelarea masuratorilor temperaturii din pardoseala cu cele ale aerului din camera. Aceasta corelatie duce la o functionare pe perioade mai scurte a sistemului de incalzire si deci la economie la consum fara afectarea nivelului de confort.

Sistemul electric de incalzire in pardoseala un sistem radiant de joasa temperatura

Daca ne imaginam locuinta si mai exact o camera a acesteia, ne imaginam un cub. Pentru incalzirea interiorului acestui cub atunci cand utilizam un sistem de incalzire in pardoseala una dintre fetele lui, in acest caz pardoseala, devine o sursa de incalzire si nu una de pierdere a caldurii. Acest fapt se traduce in economie la consumul de energie electrica si intr-un confort superior resimtit de catre ocupantii camerei, deoarece incalzirea de la nivelul picioarelor respecta nevoia de incalzire a organismului uman, de jos in sus.

Pardoseala incalzita are inertie termica

Un alt element pozitiv al sistemului de incalzire in pardoseala este faptul ca pardoseala incalzita are inertie termica – practic daca sistemul de incalzire este oprit pardoseala va continua sa mai cedeze caldura inmagazinata pentru o perioada, in functie de cat de bine este izolata camera.

Pentru sistemele de incalzire prin convectie, cum sunt centralele cu radiatoare, vom avea toate fetele camerei (cubului) cu pierderi de caldura.