Regulator inteligent de temperatura OCD4

Controlul sistemului de incalzire

Eficiența sistemului de încălzire este influențată major de modul în care este controlat sistemul. Acest fapt este si mai important pentru sistemele electrice de încălzire în pardoseală deoarece controlul trebuie să țină seama de factori precum: temperatura ambientală, temperatura pardoselei, timpul necesar încălzirii, programul celor care locuiesc în casă etc.

Temperatura ambientală și temperatura din pardoseală

Atunci cînd sistemul de încălzire în pardoseală este utilizat ca sursă unică de încălzire este recomandat sa optați pentru termostate dotate cu senzor încorporat care măsoară temperatura ambientală dar și cu senzor extern, de pardoseală. Pe baza măsurătorilor trimise de senzorul de pardoseală, regulatorul de temperatură corelează temperatura ambientală cu cea din pardoseală și, dacă este programat în acest sens, poate limita temperatura din pardoseală la un nivel prestabilit.

Termostatele inteligente Helix Premium sunt recomandate pentru un control economic și eficient al sistemelor electrice de incalzire in pardoseala, atunci când aceste sisteme sunt utilizate ca sursă unică de încălzire. Pentru aplicații tip pardoseală caldă (de ex. pardoseală caldă în baie) se pot alege cu încredere termostatele din gama Basic.

Timpul de încălzire

Acest subiect este unul deosebit de important și care este influențat la rândul său de mai mulți factori precum: cât de repede se „pierde” căldura din cameră spre exterior (nivelul de izolație termică), temperatura exterioară, puterea sistemului de încălzire, suprafața vitrată a camerei și orientarea acesteia, programul setat și urmat de termostat etc.

Pentru că acest material este dedicat mai ales controlului este bine să spunem că fiecare cameră are specificul ei din punct de vedere termic. Tocmai din acest motiv și având în vedere un control eficient este bine să alegeți termostate care pot înregistra aceste caracteristici termice și pot ajusta timpul de încălzire astfel încât funcționarea acestuia să fie cât mai scurtă, iar nivelul de confort termic să fie maxim. Un astfel de termostat este termostatul Premium OCD4 din gama de control Helix!

Programul de încălzire

Durata funcționării sistemului de încălzire este clar influențată de factorii prezentați mai sus (izolație, puterea termică  a sistemului de încălzire) etc. Pe lângă aceștia și programul celor care locuiesc în casă este important – una este să avem un sistem de încâlzire în pardoseală care este activ aproape toată ziua și alta este o funcționare pe intervale atunci când avem nevoie.

Practic stabiliți în programul termostatului orele de start și temperatura dorită pe anumite intervale de timp, iar termostatul urmează programul. De exemplu termostatul OCD4 este unul care vă facilitează programarea oferind 4 evenimente zilnice potrivite în majoritatea cazurilor: Dimineață (când vă treziți), Zi (când sunteți absent de acasă), Seară (la întoarcerea acasă) și Noapte (somn).

Alegeti calitatea pentru controlul sistemului de incalzire

Alegeți un regulator de temperatură de calitate ce reduce consumul de energie electrică necesar încălzirii și care asigură un control exact și sigur.

În gama de automatizări Helix veți găsi regulatoarele din gama Premium, termostate care vă sunt oferite cu multe funcții inteligente ce asigură o economie la consum dar și un confort termic optim.

Termostatul Premium OCD4 se montează în doză de perete și asigură un control exact al sistemului de încălzire.

Termostat incalzire electrica

Termostatul inteligent PREMIUM OCD4

Termostatul OCD4 se diferentiază clar fată de alte sisteme de control prin caracteristici precum:

  • programare ușoară și intuitivă.
  • funcție adaptivă – regulatorul învață în câteva zile caracteristicile termice ale camerei în care este instalat, adică cât timp este necesar pentru a aduce temperatura camerei la cea stabilită în program.
  • monitor energie – vă sunt oferite informații despre costul utilizării sistemului de încălzire electrică în pardoseală. Puteti vizualiza costurile pentru ultimele 2 zile, 30 zile sau 365 zile.
  • auto-diagnoză – vă sunt indicate prin coduri de eroare eventuale probleme cu senzorii de temperatură ai regulatorului.
  • 4 evenimente/zi – programul de funcționare a sistemului de încălzire este dezvoltat astfel încât să fie eficient și ușor de programat fiind împărțit în patru intervale ale zilei: Dimineață, Zi (când sunteți absent de acasă), Seară (la întoarcerea acasă) și Noapte.

Pentru a vă asigura ca aveți toate informațiile și recomandările contactați cu încredere echipa Helix sau partenerii noștri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *