Consum incalzire electrica in pardoseala

Atunci cand alegem un sistem de incalzire al casei facem o alegere care ne va influenta zilnic din momentul instalarii sistemului pentru o perioda lunga de timp.

Din punct de vedere al costurilor de investitie sistemele electrice de incalzire in pardoseala au un cost mai mic in comparatie cu sistemele traditionale dar si in comparatie cu sisteme moderne precum pompele de caldura. Dat fiind acest fapt in acest articol ne vom concentra pe costurile legate de utilizarea sistemului.

Considerente privind consumul sistemului de incalzire electrica in pardoseala

NU exista costuri precum verificarile tehnice periodice care sunt absolut necesare pentru centralele termice pe gaz si alte echipamente de incalzire. Odata instalat corect sistemul electric de incalzire in pardoseala acesta va functiona eficient pentru zeci de ani.

Controlul sistemului electric de incalzire in pardoseala se face mult mai exact fata de solutiile bazate pe apa incalzita ca agent termic fapt pentru care se inregistreaza economii la consumul de energie. Termostatele furnizate de catre HELIX va sunt furnizate si in variante care permit programarea pe intervale orare si zile astfel incat consumul poate fi redus cu pana 25%.

Pentru a reduce si mai mult consumul sistemului electric de incalzire in pardoseala alegeti o izolatie termica corecta a casei.

Pretul energiei electrice a inregistrat in ultima perioada o evolutie ascendenta dar mai temperata in comparatie cu pretul gazelor naturale. In plus faptul ca exista un trend general de trecere la sisteme putin poluante, electrice si alimentate din surse regenerabile putem afirma ca sistemul electric de incalzire in pardoseala este o alegere si pentru viitor!

Consumul sistemului de incalzire electrica in pardoseala

Plecam de la ideia de baza ca atunci cand sistemul de incalzire electrica in pardoseala este in funcțiune, acesta consuma exact cat este și puterea instalata. După ce temperatura setata este atinsă, sistemul se va opri si apoi urmează o perioada in care sistemul se va porni sau se va opri pentru a menține temperatura.

Ca pentru orice sistem de incalzire consumul este influentat de o multitudine de factori precum nivelul de izolatie al cladirii/locuintei, dimensiunea ferestrelor, temperatura exterioara, ce prag tinta de temperatura dorim sa obtinem la interior, numarul de persoane din locuinta, aportul de caldura adus de alte corpuri, orientarea cladirii etc.

Cu titlu de exemplu simplificat, daca dorim un calcul estimativ pentru o camera cu o suprafata incalzita a pardoselei de 20 metri patrati si o putere instalata de 120W/mp, respectiv 2400W putere instalata totala, atunci consumul zilnic poate fi calculat inmultind numarul de ore de functionare cu puterea instalata: de exemplu 6h x 2400W = 14,4 kW pe zi.

Mergand mai departe, consumul lunar ar fi obtinut inmultind valoarea de consum zilnic din exemplu cu 30 de zile ceea ce ne-ar duce la valoarea de 432 kW pe luna, in sezonul rece.

Din perspectiva anuala a consumului, pentru camera exemplu cu suprafata de 20 mp, media lunara rezultata a consumului ar fi de: (5 luni de utilizare sistem  x 432 kw) / 12 luni = 180 kW.

Pe baza proiectului dumneavoastra echipa Helix poate face calculul si dimensionarea sistemului de incalzire electrica in aprdoseala astfel incat sa beneficiati de un sistem personalizat si optimizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *