consum incalzire pardoseala

Consum incalzire electrica in pardoseala

Atunci cand alegem un sistem de incalzire al casei facem o alegere care ne va influenta zilnic din momentul instalarii sistemului pentru o perioda lunga de timp.

Din punct de vedere al costurilor de investitie sistemele electrice de incalzire in pardoseala au un cost mai mic in comparatie cu sistemele traditionale dar si in comparatie cu sisteme moderne precum pompele de caldura. Dat fiind acest fapt in acest articol ne vom concentra pe costurile legate de utilizarea sistemului.

Considerente privind consumul sistemului de incalzire electrica in pardoseala

NU exista costuri precum verificarile tehnice periodice care sunt absolut necesare pentru centralele termice pe gaz si alte echipamente de incalzire. Odata instalat corect sistemul electric de incalzire in pardoseala acesta va functiona eficient pentru zeci de ani.

Controlul sistemului electric de incalzire in pardoseala se face mult mai exact fata de solutiile bazate pe apa incalzita ca agent termic fapt pentru care se inregistreaza economii la consumul de energie. Termostatele furnizate de catre HELIX va sunt furnizate si in variante care permit programarea pe intervale orare si zile astfel incat consumul poate fi redus cu pana 25%.

Pretul energiei electrice a inregistrat in ultima perioada o evolutie constanta in comparatie cu pretul gazelor naturale la care se asteapta cresteri semnificative. Sa nu uitam ca urmeaza in perioada urmatoare liberalizarea pietei gazelor naturale si eliminarea preturilor reglementate pentru acest combustibil. Sistemul electric de incalzire in pardoseala este deci o alegere si pentru viitor!

Pentru a reduce si mai mult consumul sistemului electric de incalzire in pardoseala alegeti o izolatie termica corecta a casei.

Incalzirea electrica in pardoseala, un calcul estimativ

Pentru un calcul estimativ al consumului aferent sistemului electric de incalzire in pardoseala va prezentam mai jos o calculatie exemplu pentru incalzirea unei case cu dimensiuni uzuale pentru Romania.

Tip cameraSuprafata incalzita electric prin pardoseala m²Putere instalata kWOre de functionare dimineataOre de functionare searaCosturi lunare
Hol5.000.6521RON 27.62
Baie 12.500.3822RON 21.25
Baie 24.000.6022RON 33.99
Bucatarie6.000.8122RON 45.89
Living20.002.6013RON 147.30
Dormitor 112.001.5612RON 66.29
Dormitor 212.001.5612RON 66.29
    Total*RON 408.63

Pentru realizarea acestui calcul estimativ s-au facut urmatoarele asumptii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *