Noi reglementari de la 1 ianuarie 2018

Incepand cu 1 Ianuarie 2018 vor intra in vigoare cerinte mai stricte ale Comisiei Europene in ceea ce priveste Ecodesign-ul echipamentelor energetice. Directiva ERP este o continuare a pachetului legislativ Directiva 20/20/20 privind Energia Regenerabila.

Conform acesteia, pana in anul 2020 ponderea energiei regenerabile trebuie crescuta cu 20% iar simultan trebuie reduse cu 20% emisiile CO2 si cu 20% consumul de energie primara.

Noua legislatie nu influenteaza elementele incalzitoare precum cablurile sau covorasele de incalzire si se refera la sistemele de control. Producatorii de controller-e sunt obligati sa introduca modificari care sa permita ajustarea acestor echipamente conform noilor cerinte.

Directiva mapeaza separat cerintele de Ecodesign privind eficienta energetica a convectoarelor si separat pentru sistemele de incalzire in pardoseala. Datorita acestor noi reglementari HELIX va introduce in gama aceste noi echipamente pentru conformare cu aceste obiective. Toate echipamentele fabricate anterior vor fi oferite pana la epuizarea stocurilor. Noua legislatie este valida pentru comenzi primite dupa intrarea in vigoare a acestor reglementari.

In acest moment, in gama HELIX de control modelele OCD4 si OCD5 sunt echipate cu functii ce respecta reglementarile din Directiva privind Ecodesign-ul 2009/125/EC, precum si Reglementarea Europeana (EU) 2015/1188.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *