Cablu incalzire in sapa

Tipuri de sapa ce pot fi utilizate cu sistemele electrice de incalzire in pardoseala

Atunci cand instalam un sistem de incalzire in pardoseala trebuie sa ne concentram atat pe detaliile specifice sistemului de incalzire (tip cablu incalzitor, rezistenta, grosime, putere per m etc.) dar si pe materialul in care va fi instalat acesta, sapa in acest caz.

Cablu incalzire in sapa

 

Sunt doua tipuri de sapa care pot fi utilizate cu sistemul electric de incalzire in pardoseala:

  • sapa de anhidrita – cu avantajul unui timp scurt de uscare (aprox. 7 zile), cu o rata de contractie liniara nesemnificativa si porozitate redusa. Suprafetele mari pot fi acoperite cu acest tip de sapa (pana la 300 m²), fara a fi necesare rosturile de dilatare. Datorita porozitatii reduse, sapa va transfera eficient caldura iar pardoseala se va incalzi mai repede decat in cazul sapelor din ciment. Acest tip de sapa este, totuși, sensibila la niveluri ridicate de umiditate si nu poate fi utilizata in camere umede.
  • sapa din ciment – cu avantajul rezistentei sporite la umiditate si temperaturi înalte. Datorita ratei de contractie liniara mare, pentru pardoseli cu suprafata mai mare de 30 m² si cand latura este mai mare de  6 m, rosturile de dilatare sunt obligatorii.
Parametri tehnici Sapa de anhidritaSapa de ciment
Grosimea sapei*35 – 60 mm50 – 88 mm
Transfer de caldura2.0 W/m²K1.0 – 1.1 W/m²K
Timp de uscare7 zile28 zile
Suprafata maxima fara rosturi de dilatatie300 m²30 m²
Porozitate8%15 – 20 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *