Sezonul rece poate aduce de multe ori caderi masive de zapada atat in oras cat si in afara acestora. Catitatile masive de zapada pot produce stricaciuni ale acoperisurilor si pot bloca zonele de acces precum alei, trepte exterioare, rampe auto etc.
Desi la prima vedere activitatea de indepartare manuala a zapazii cu lopata pare a fi o activitate chiar benefica pentru sanatate, aceasta poate duce la aparitia sau agravarea unor afectiuni importante.
Datorita intensitatii sale aceasta activitate poate duce chiar la producerea atacurilor de cord pentru cei care nu au o stare de sanatate buna. Patrick Skerrett editor la Harvard Health scrie ca ridicarea lopetii si mutarea a zeci de kilograme de zapada, mai ales dupa cateva luni in care nu ati facut miscare, poate forta inima, iar vremea rece poate duce la crestere tensiunii arteriale si formarea de cheaguri de sange.
Alte tipuri de accidentari, in functie de cat de des se produc le puteti vizualiza in imaginea alaturata.
Sfaturi pentru utilizarea sigura a lopetii la inlaturarea depunerilor de zapada
- in primul rand consultati un doctor inaintea sezonului rece pentru a fi sigur ca starea de sanatate va permite sa realizati operatiuni de indepartare cu lopata a zapezii
- imbracati-va potrivit sezonului dar tineti cont ca veti face miscare. Folositi manusi ca sa preveniti aparitia basicilor pe maini dar si pentru a va proteja de ger. Incaltamintea cu talpa aderenta este recomandata.
- asigurati-va ca aveti vizibilitate pe zona pe care doriti sa indepartati zapada.
- hidratati-va. Dezhidratarea se poate produce si in sezonul rece.
- ‘incalziti-va’ muschii inainte de a incepe operatiunea de indepartare a zapezii.
- nu ridicati cu spatele ci prin articularea picioarelor. De asemenea daca doriti sa runcati zapada din lopata in lateral evitati sa faceti miscarea de rotire cu spatele deoarece pot aparea dureri de spate sau afectiuni precum herniile de disc. Indicat este sa faceti miscarea de rotire cu tot corpul.
- incercati sa inlaturati zapada imediat dupa depunerea ei si in sesiuni scurte si dese. Zapada mai densa si mai grea sporeste risul producerii de accidentari.
Degivrarea electrica solutia eficienta si sigura de indepartare a gheatii si a zapezii
Fiind specialisti in realizarea sistemelor de degivrare va recomandam sa preveniti depunerile de gheata si de zapada prin instalarea sistemelor Helix. Sistemele Helix de degivrare sunt compuse din elemente incalzitoare ce se instaleaza pe zona degivrata si sisteme de control pentru o functionare complet automatizata. Pentru mai multe informatii va invitam sa ne contactati sau sa accesati paginile noastre dedicate sistemelor de degivrare: